SOIURI DE STRUGURI

Busuioaca de Bohotin

‹ INAPOI

 

Soi înrudit cu Tămâioasa românească, Busuioaca de Bohotin (Busuioacă, Busuioacă vânată, Tămâioasă de Bohotin) este un soi originar din localitatea Bohotin, Judetul Iaşi.

 

Se adaptează condiţiilor ecoclimatice din N-E Moldovei, cele mai bune rezultate obţinându-se pe terenurile în pantă, cu expoziţie sudică, însorite. Dar se regăsește și în podgoria Dealu Mare.

 

Strugurii sunt mijlocii, cilindro-conici, uneori aripaţi, deşi în boabe. Boabele sunt mijlocii, sferice, cu pieliţa subţire, de culoare porfirie. Pulpa este zemoasă, cu aroma specifică soiului.

 

Strugurii au culoare porfirie şi se coc la început de octombrie. Producţia de struguri care se obţine la acest soi este în medie de 6-8 t/ha. La maturarea deplină, soiul acumulează 250-270 g/l zaharuri.

 

Aciditatea este ridicată, 7.2 g/l H2SO4.

 

Vinurile au o culoare porfirie, cu nuante cărămizii, aroma petale de trandafir, busuioc, faguri de miere, căpşune sau frăguţe de pădure.

 

Sursa: Claudiu Creţu (vinificator)

 

Busuioaca de Bohotin 2

 

Busuioaca de Bohotin 1

 

 

PROIECTELE NOASTRE

 

Bază de date a cramelor din România
 
A1
Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție
11-13 Mai 2024
 
Salon gastronomic, a 3-a ediție
5-6 Octombrie 2024

Abonați-vă la Newsletter