INFORMAŢII UTILE

Butoiul de stejar

Butoiul de stejar

BUTOIUL DE STEJAR   Aroma vinului poate fi influenţata de metoda de ardere şi de provenienţa stejarului, dar şi de intensitatea mangalului şi de grosimea doagelor. Numărul de întrebuinţări ale unui butoi de stejar afectează gustul final al vinului. Cu cât e mai nou, cu atât împrumută vinului mai [...]

 

Temperatura corectă de servire a vinului

Temperatura corectă de servire a vinului

Temperatura corectă de servire a vinului   Potrivit convenţiei, vinurile albe şi rose se servesc reci, iar cele roşii se servesc la “temperatura camerei”, un termen destul de vag. E bine să constataţi că această e doar o convenţie – daca nu o respectaţi cu stricteţe, s-ar putea să vă măriţi [...]

 

Reguli de bază pentru degustarea vinului

Reguli de bază pentru degustarea vinului

REGULI DE BAZA PENTRU DEGUSTAREA VINULUI     - pentru a examina culoarea aveţi nevoie de o suprafaţă albă; - la degustări formale, veţi fi nepopulari dacă fumaţi, v-aţi parfumat sau aveţi un miros puternic; - indiferent de ocazie, vă va fi mult mai uşor să degustaţi fară a fi deranjaţi de alte mirosuri, [...]

 

Viticultura în România

Viticultura în România

VITICULTURA ÎN ROMÂNIA   Viticultura dispune de areale bine delimitate, iar în cadrul acestora, de areale în interiorul cărora se pot produce vinuri cu drept de origine controlată. Unităţile de habitat viticol din România sunt:     Regiunea viticolă este un habitat de mare [...]

 

Vinul pentru desert - Vinul de paie

Vinul pentru desert - Vinul de paie

Vinul pentru desert - Vinul de paie   Strugurii sunt culeşi toamna târziu, în luna octombrie sau chiar mai târziu, apoi sunt păstraţi în spaţii aerisite. Ciorchinii sunt aşezaţi în rafturi, pe rogojine (pentru a nu prinde mucegai), pentru uscare, reducerea sau eliminarea apei (deshidratare) [...]

 

Asocierea vinului cu mâncarea

Asocierea vinului cu mâncarea

Asocierea vinului cu mâncarea   Să asociez un vin cu un preparat culinar nu e atât de complicat pe cât sună. În primul rând, asocierea vin mancare este în totalitate o experientă personalizată de tine şi de papilele tale gustative, spune Eddie Osterland, Master Sommelier. Ales corect, [...]

 

Pagina 2 din 2

 

Abonare Newsletter
 

Aboneaza-te la newsletter

Afla noutati despre vinurile si cramele din Romania

9 + 3 = ?