EVENIMENTE

‹ INAPOI

 

 

Salonul Vinurilor Millesime 2019

 

 

Salonul Vinurilor Millésime, punctul de întâlnire al iubitorilor de vin din nord-vestul țării și nu numai, Cetatea Oradea, 7-9 iunie 2019

 

Oradea, capitala Art Nouveau și a băilor termale din România, este un hub al iubitorilor de vin și al iubitorilor de bun gust. Comunitatea din care facem parte și în care vă invităm să intrați a trecut prin majore schimbări în ultimii ani. Spațiul public, comunitatea, turismul, cultura și bunul gust au ajuns să fie referințe la nivel național.

 

La Oradea a luat ființă unul dintre primele cluburi de vin din țară, aici funcționează primul și singurul WineSpa din România, iar investițiile din ultimii 8 ani aduc din ce în ce mai mulți turiști în hotelurile și restaurantele orădene.

 

Locația este una unică, Cetatea Oradea, cel mai vizitat obiectiv turistic din oraș, care timp de trei zile va deveni punctul de atracție al tuturor iubitorilor de bun gust.


"Pentru că dorim ca mesajul nostru și vinurile producătorilor români să fie cunoscute cât mai multor consumatori, Asociația Millésime a hotărât organizarea Salonului Vinurilor Millésime. Un scop permanent al Asociației și al Salonului Vinurilor Millésime, va fi acela de a crea condițiile necesare pentru a ne bucura împreună de vinuri de calitate și de diversitatea acestora. Misiunea pe care ne-o asumăm pentru vinul românesc, este aceea de a susține și promova soiurile de struguri autohtone, producătorii și vinurile de calitate, cu scopul de a avea un consumator informat și educat care să recunoască, să prețuiască și să plătească, calitatea vinurilor românești.", prof. Popa Dorin, președinte al Asociației Millesime.


Prima ediție a Salonului Vinurilor Millésime a adus în fața participanților, pe lângă producători români, și câțiva reprezentanți ai producătorilor de vin din străinătate. Au fost 26 de expozanți, 6 masterclass-uri și peste 400 de participanți unici.


Începând din acest an vom acorda o atenție sporită soiurilor autohtone astfel că vom avea o serie de cursuri și degustări dedicate soiului Fetească Regală. Publicul va avea ocazia să învețe de la enologi consacrați din România care sunt particularitățile acestui soi și vor putea degusta comparativ mai multe vinuri din diferite podgorii ale țării în cadrul unui stand dedicat amenajat in cadrul salonului.


harta feteasca regala 

 

Vizitatorii pot degusta vinuri de la 24 de expozanți reprezentând crame din România și importatori, dar pot participa și la masterclass-uri și workshop-uri cu diferite teme.


Vor fi disponibile și o zonă gastro cu food trucks și expozanți din domeniul gastronomiei, dar și activități conexe precum evenimente gastro-oenologice la restaurantele din Oradea.

 

Programul de vizitare


Vineri, 7 iunie, 16.00 – 20.00

Sâmbătă, 8 iunie, 14.00 – 20.00

Duminică, 9 iunie, 14.00 – 20.00

 

 

Despre Millésime

 

Asociația pentru cultura și civilizația vinului Millésime a fost înființată în Oradea, în anul 2010, de către dl. prof. Popa Dorin, care deține calitatea de președinte al Asociației. Menirea Asociației este educarea consumatorilor, promovarea culturii și civilizației vinului și bineînțeles promovarea unui consum responsabil. Membrii Asociației se întâlnesc de cel puțin două ori pe lună pentru a degusta cele mai noi vinuri și pentru a afla poveștile ce stau în spatele creațiilor oenologice.

 

Mai multe informații despre eveniment puteți găsi pe site-ul official și pe pagina de Facebook.


 

 

 

Alina Iancu

23/05/2019

 

Abonare Newsletter
 

Aboneaza-te la newsletter

Afla noutati despre vinurile si cramele din Romania

9 + 3 = ?