EVENIMENTE

‹ INAPOI

 

 

NOUA. Bucătărie românească

O nouă viziune a bucătăriei locale by Chef Alex Petricean

 

NOUA. Bucătărie românească by Chef Alex Petricean

 

 

Head Chef și proprietar, Alex Petricean a reușit să își transpună în realitate întreaga viziune asupra experienței culinare și a bucătăriei locale cu care a și cucerit publicul și a obținut prestigiosul titlu de “Cel mai bun Chef al anului 2018” oferit de ghidulGault&Millau.


“Noua bucătărie românească este curentul gastronomic pe care am început să îl promovez încă din 2015, prin urmare se regăsește în denumirea restaurantului. Va fi o abordare mult mai profundă și mai inspirată a ceea ce înseamnă România“, a spus Alex Petricean despre conceptul pe care îl reprezintă NOUA. 

 

Meniul, reîndrăgostirea de cultura românească

 

Meniul NOUA este sezonier și cuprinde preparate cu combinații de ingrediente de cea mai bună calitate procurate direct de la sursă de la fermieri și mici producători locali.

Enumerând câteva preparate precum Introducere a României in acte din punct de vedere gustativ. Tradiție. Teritoriu. Produs local., Vocea grădinii, Hrana haiducilor, acestea pot fi degustate sub forma de meniu ce poate cuprinde toată experiența (Meniul Carpato-danubiano-pontic), dar și o selecție a acestora (Meniul Zefirului). În meniu mai găsim și alte preparate precum burger românesc, gulaș în foietaj, salate din flori de sezon sau selecție de brânzeturi. Pâinea este făcută în casă cu maia, dar și cartofi și varză fermentate.

 

Băuturile recomandate vor fi cu precădere vinuri românești, dar și internaționale, iar ca o experiență inedită se pot comanda băuturi inspirate din licori medicinale ori pe bază de vegetale, dar și cocktailuri inspirate din bucătăria românească. Vinurile românești sunt de la crame din toate regiunile viticole, iar o parte dintre acestea pot fi servite la pahar. La cele două meniuri de mâncare aveți posibilitatea să alegeți și selecția de patru sau șase vinuri.

 

NOUA. Bucătărie românească.   NOUA. Bucătărie românească.   NOUA. Bucătărie românească.  

 

Un loc nou plin de istorie și simbolism

 

Restautantul se află într-o  casă din 1915 cu multă personalitate, renovată de o echipă de arhitecți cu atenție deosebită la detalii. Fiecare din cele trei încăperi în care se poate lua masa este înnobilată de câte un tablou al artistei Iulia Șchiopu, cunoscută pentru expozițiile ei personale și câștigătoare a Marelui Premiu la concursul naţional "E Visual Art" în 2016. Picturile sunt interconectate și au legătură cu denumirile camerelor: camera Katharina, iubita secretă a lui Vlad Țepeș, camera Vlad Țepeș și Mansarda Dragonului, nume care vine de la blazonul familiei lui Tepes similar cu emblema Ordinului Dragonului, ordin nobil creat pentru a apăra creștinătatea de amenințarea otomană.

 

Ideea de bază a designului interior a pornit de la natură, tradiție românească și căldură nordică, minimalistă. Astfel că fiecare cameră de la parter poartă un joc de texturi, pornind de la lână de oaie, cărămidă, lemn și terminând cu metal. În același timp, la mansardă toate acestea se întrepătrund într-un spațiu echilibrat ce aduce în lumină, ca scena unui teatru, bucătăria deschisă.

 

NOUA. Bucătărie românească.   NOUA. Bucătărie românească.   NOUA. Bucătărie românească.  


NOUA, hub cultural și studio de experimentare în arta culinară românească

 

Alex Petricean își propune să găzduiască la NOUA evenimente și seri tematice la care vor lua parte istorici, biologi sau antropologi pentru a redescoperi tehnici demult uitate, obiceiuri străvechi, dar si ingrediente speciale. Toate acestea vor lua viață în acele seri speciale de duminică.

 

Despre Chef Alex Petricean

 

Alex Petricean și-a început drumul în viață cu studii economice, dar și-a dat seama repede că destinația lui e alta și a continuat cu învățarea gastronomiei. În vârsta de 31 de ani, Alex a început să aprofundeze cu adevărat pasiunea sa, gătitul, în urmă cu 7 ani, odată cu participarea la showul TV Masterchef. Au urmat multe experiențe care l-au îmbogățit, unele în afara țării, de exemplu în Danemarca, unde a lucrat la restaurantul cu 2 stele Michelin Noma, dar și în țară, la Atra și apoi la Maize, unde și-a pus amprenta cel mai mult, ca Head Chef, alegand și formând  echipa, dar și lansând un meniu care a cucerit publicul și a umplut rapid caietul de rezervări. La NOUA, Petricean va conduce bucătăria păstrând nota sa personală, mai precis viziunea sa modernă asupra mâncării românești.

 

Rezervări

 

Clienții sunt așteptați pe strada Popa Nan 7 de miercuri până duminică, astfel: miercuri, joi, vineri - în intervalul 18.00 – 22.00, sâmbăta de la 12.00 – 14.00 și 18.00 – 22.00, iar duminica va fi cel mai adesea o zi de evenimente speciale, publice sau private, anunțate din timp pe paginile de Facebook și Instagram pe care vă invităm să le urmăriți.

 

Rezervările se fac prin prin telefon și email - 021.794.32.94 /  contact@nouarestaurant.ro

 

 

9.05.2019

Alina Iancu

 

 

Abonare Newsletter
 

Aboneaza-te la newsletter

Afla noutati despre vinurile si cramele din Romania

9 + 3 = ?